Algemene info

Schietvereniging De Roos Zij Ons Doel

Schietvereniging De Roos Zij Ons Doel is een vereniging die al sinds 1945 actief is in Loo in hun eigen clubgebouw aan de Baarhorsterdijk.

Elke donderdagavond tussen 19.30 uur en 21.00 uur en elke zondagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur wordt er geschoten door de leden. De jeugd (12 t/m 17 jaar) schiet met een luchtgeweer knielend op een 8 meter baan. De senioren (18 jaar en ouder) schieten eveneens met een luchtgeweer, maar dan op 10 meter. Daarnaast is er voor de senioren een competitie met een luchtpistool. 

Voor de "geweer" competitie is het de bedoeling een zo hoog mogelijk gemiddelde te behalen in een kwartaal. Elke kaart heeft 6 rozen met maximaal 10 punten, dus 60 is de maximale score. Voor de "pistool" competitie ligt dit maximum op 50 punten. Elke schutter dient in een kwartaal 26 kaarten te schieten, waarvan de 6 slechtste scores worden weg gestreept. Het gemiddelde van een kwartaal wordt dus berekend aan de hand van de 20 beste kaarten van een kwartaal. 

Naast de competitie bij de vereniging wordt er ook een aantal keren per jaar een wedstrijd georganiseerd met collega schietverenigingen uit de buurt zoals "De Zaagmolen" uit Dijkerhoek en "Vooruit Zij Ons Doel" uit Bathmen (Dortherhoek) en 1x in de 2 jaar een uitwisseling met de schietverenigingen uit Westerkappeln (Duitsland).

En uiteraard wordt elk jaar met het Loo-Feest het vogelschieten georganiseerd voor zowel junioren als senioren!

Benieuwd naar de vereniging? loop gerust eens binnen tijdens een schietavond of middag, de leden leggen u graag uit hoe een en ander werkt en u kunt dan geheel vrijblijvend ook een kaartje schieten!

Graag tot Ziens !